Országos versenyeken való részvétel a 2022/2023-as tanévben

Nagycsoportos gyermekeink az idei tanévben a robotika szakkör égisze alatt kettő, országos logikai versenyen vettek részt. Az idei évben az egri Balassi Bálint Általános Iskola a 6. alkalommal rendezte meg az óvodás korosztály számára az Országos Méh-Ész Logikai Versenyt melyen a szakkörös gyermekek közül öten vettek részt. A 229 résztvevő közül a Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda nagycsoportosai az alábbi helyezéseket érték el:

  • Mészáros Sára (Csillag csoport) 9. helyezett

  • Szabó Sára (Csillag csoport) 11. helyezett

  • Skobrák Gyula (Csillag csoport) és Sztrehószki Nándor (Bárányka csoport) 12. helyezett

  • Jakubik Dávid (Bárányka csoport) 13. helyezett 

 

Munkájukért és szorgalmukért emléklapot kaptak jutalmul.

Az idei tanévben először került megrendezésre a Református Pedagógiai Intézet támogatásával az országos DöngicsÉSZő Fejtörő vetélkedő. A feladatok során a gyerekek bibliai történetekkel ismerkedtek meg és azokat dolgozták fel a padlórobot segítségével. A levelező versenyen 15 óvodából mintegy 76 gyermek mérettetett meg. A gyerekek ezúttal két csoportban neveztek be. 

 

  • Jakubik Dávid, Kémenes Ábel, Skobrák Gyula, Sztrehószki Nándor és Szabó Sára csapata a II. helyen végzett,

  •  Balló Heléna, Balló Melinda, Mészáros Sára, Pető Gréta csapata a X. helyen végzett.

 

Egész éves, kitartó szorgalmukért és munkájukért elismerő oklevélben részesültek. A helyezést elért csoport pedig egy 4 darabból álló játékcsomagot nyert, melyet otthon vagy a csoportszobában is tudnak majd használni a gyerekek.