Digitális Témahét - 2023

Csillag csoport projektje - Hol lakik a halacska? - Víz világnapja

A Digitális Témahét Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai eseménye. A kezdeményezés 2016-ban indult útjára az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, és idén már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Belügyminisztérium támogatásával, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány szakmai koordinációja mellett. A Digitális Témahét célja, hogy a digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia és innovatív pedagógiai módszerek terjesztésével fejlessze a tanulók digitális kompetenciáját, segítse a 21. századi képességek fejlesztését, valamint szakmai támogatást és hálózati kapcsolódást biztosítson a digitális eszközökkel támogatott innovatív oktatási gyakorlat iránt érdeklődő pedagógusok számára. Emellett a kezdeményezés segíti a digitális írástudással és digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos ajánlások és támogatási formák közvetítését a diákok, szülők és pedagógusok felé, betekintést nyújt a legkorszerűbb oktatástechnológiai fejlesztésekbe, pályázati forma keretében forrást biztosít az innovatív módszereket megvalósító pedagógusok és intézmények számára digitális eszköz ellátottságuk fejlesztésére, valamint folyamatos támogatást biztosít az online oktatás hatékony szervezéséhez, amely a járványhelyzet miatt különösen fontossá vált.

Óvodán a Csillag csoportos gyerekekkel és pedagógusokkal idén először vesz részt a pályázatban. A pályázati anyagot megtalálják a csatolt dokumentumban.

Fényképes beszámolónkat pedig az alábbi oldalon tekinthetik meg az érdeklődők: Padlet - Hol lakik a halacska

A videós beszámolónkat pedig itt érhetik el.

 

Adventi Hírnök - Karácsony

A Csillag csoportosok karácsonyi digitális eszközökkel megvalósult foglalkozásait szintén beneveztük a pályázatra. Az erről készült videót itt, a pályázati anyagot a dokumentumokban tekinthetik meg!

Nemzetközi események az óvodában - Code Week EU & Hour of Code

 

Idén 10. alkalommal rendezték meg az Európai Uniós országok közoktatási intézményei számára a Code Week, vagyik a Kódolás Hete nemzetközi programot. A program keretén belül a pedagógusok olyan tevékenységeket szerveznek a gyerekek számára melynek fő célja a programozás és a digitális jártasság szórakoztató és érdekes módon történő bemutatása. 

 

Az óvodások számára ez a robotika szakkörön az offline kódoláshoz szükséges képességek és készségek fejlesztésével valósulhat meg. Óvodánk idén először csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek során 3 tevékenységet töltöttünk fel az európai adatbázisba. Intézményünk ezzel hozzájárult Magyarország 11. helyezéséhez, melyben több, mint 1300 foglalkozás vett részt. A szervezők a részvételért jutalmul oklevelet küldött minden résztvevőnek! Gratulálunk nekik!

A számítástechnika hetét decemberben a világ diákjainak 10%-a megünnepeli azzal, hogy részt vesz egy Kódolás óráján valamely oktatási intézményben. Ez egy egyedülálló lehetőség a gyermekek számára, hogy megtanulják, hogyan működik az őket körülvevő technológia. A gyerekek ez alkalommal egy új robottal és a blokk alapú offline programozás lehetőségeivel ismerkedhettek meg a robotika szakkörön. Az amerikai szervezet a megtartott foglalkozásért részvételi oklevéllel jutalmazta az óvodát és a gyerekeket is!


Dokumentumok

KériZoltánné_AdventiHírnök_2023.pdf
KériZoltánné_HolLakikAHalacska_2023.pdf