Az V. DÖK nap (2021. 09. 03.)

 

Az első becsengőnél 12 fős csapatunk már az általunk faháznak hívott helyen gyülekezett, hogy megkezdhesse a DÖK napot. Napunk főcíme a Sziget volt, ennek a gondolati témáit festettük körül elsőként. Ezek után megfogalmaztuk, hogy a mi csoportunk milyen szigetként funkcionál, miért is vagyunk ill. lehetünk egy sziget. Következőleg egyénenként leírtuk,  miben segíthetünk a Diákbizottságban, milyen tulajdonságokat adhatunk bele, „mit hozunk a szigetünkre”. Később cetliket kaptunk, melyeken kérdések szerepeltek (amit kedves barátunkkal, az internettel vagy tippekkel oldottunk meg). Minden helyes válaszra egy betűt kaptunk jutalmul. A betűkből azt a helyet tudtuk meg, ami a következő állomásunk volt (ráadásul csak a végén jöttünk rá, hogy angolul kéne kirakni). Nehezen jöttünk rá, de a végére sikerült. Még mielőtt reggelizni mentünk volna, játszottunk egy bizalomjátékot, majd csöngettek és bementünk. 

Programunkat az angol teremben folytattuk, ahol párban kellett dolgozni (csak másik osztályból való személlyel), majd eljutottunk odáig, hogy a nagy csapatnak el kellett dönteni, mi a legfontosabb tárgy a Csendes-óceán kellős közepén.

Napunk a focipályán folytatódott, ahol csukott szemmel, egy másik társunk vezetésével fociztunk, majd kipróbáltuk, hogy milyen csapatban együtt gondolkodni, de egyben ez nevetés és móka volt.  Gondolkodások közepette is kihagyhatatlan volt az energiát adó tízórai.

Mindezek után ismét beültünk a terembe, összeírtuk, ki milyen alkatrész lenne egy hajóban, mely később a mászóka lett. A csavartól elkezdve az iránytűn keresztül akár még hajótest is megtalálható lett ezen a bárkán.

          Az angol terembe igazgatónk, Gábor bácsi is bekopogtatott, és ismertette a DÖK legmeghatározóbb feladatát, valamint a fontosabb tudnivalókat, illetve teendőket. 

A csapatunk buzgón vágott neki a pártválasztásnak, a  „politizálásnak”, amely próba közben megismerhettük, átismételhettük legfontosabb szabályainkat. Elérkezett a legérdekesebb része is a napnak, az elnökválasztás, ahol megszavaztuk azt az embert, aki minket és iskolánkat képviselheti. Ekkor közelebbről megismerhettük a hét (!) elnökjelöltet, akik most voltak a legnagyobb létszámban, és ráismerhettünk a szerepek fontosságára is. Hagyományainkat követve ezek után következett a kiadós ebéd.

Eljött az 1 órás „szabad” program: DÖK-fal díszítés, beszámolók írása, udvaron gyűlésszervezés. Sok pakolás, rengeteg ötlet és még annál is több közös munka, erről szólt a DÖK napunk, a mi kis szigetünk megalakulásának napja.

 

Havasi Eszter, elnök                                                                                                Havasi Lilla


Galéria