Tanév végi osztálykirándulások

2021. június

 

- 5. osztályosaink az Aquincumi Múzeumban jártak, Magyarország legnagyobb területű régészeti parkjában.

- A fővárosi állatkertben kirándult az 1-2 osztály.

- 6. és 7. osztályunk Eplényben kirándult. Gyönyörű napsütést, libegőzést és szalonnasütést rejtett a napunk.

 

- Csodálatos időben Tatán voltunk egész napos osztálykiránduláson, a 2. ès 4. osztály. Először megnéztük Samut az ősembert és lakhelyét a Vértesszőlösi Őstelepen. Azután barlangokban és kolostorromokban mászkáltunk a Cseke-tó partján található Angolparlban. Végül a Geológus Kertben őscsigákat és más nyomokat kerestünk a mészkőben.

 

- A 6. osztály körbe tekerte a Velencei tavat, ezután sárkányhajóra szállva figyelték meg a tó élővilágát.Szuper csapatmunkával, rengeteg élménnyel gazdagodtunk!🚴🌼🚵🏊🌺🚣

 

- Az 5. osztály meghódította a Grundot. Bejártuk A Pál utcai fiúk regény helyszíneit: goiziztunk a Muziumban és gittet "rágtunk".

 

- Ópusztaszerre tett a 4. osztály egy csodás kirándulást a 3. osztállyal együtt. Megtekintettük az egyedülálló Feszty-körképet, azután múzeumi foglalkozásunk volt, ahol az ősmagyarok lakhelyével, fegyverzetével ismerkedhettünk meg. Meglátogattuk a skanzent, ahol régi épületekben bóklászhattunk, pl egy szélmalomban és az egytantermes, egyosztályos iskolában. Délután a Csillagösvény Labirintust fedezhettük fel, ahol kicsit el is vesztünk. Napunkat egy 3. - 4.osztályos számháborúval zártuk fáradtan, de nagyon vidáman.

 

- A 7.osztály múzeumpedagógiai órán vett ma részt a parlamentnél. Csapatjátékban játszva telt az idei utolsó töri óra.

 

- Az 1. és a 2. osztály a Mesemúzeumban járta végig a hét próbát. Majd a Vuk játszótér várt minket nagyszerű játékaival.

 

- 8. osztály: az utolsó emlékek: felejthetetlen kirándulás Délegyházán: számháború, lovaskocsizás, ping-pong, eperevés, kutyafoci, finom ebéd, eső, fagyi, és a legfontosabb: együtt voltunk egész nap felhőtlen boldogságban!

 

- Egy igazi "csapatépítő" napjuk volt az ötödikeseknek!

Sárkányhajóztunk, körbetekertük a Velencei- tavat, fürödtünk és sokat játszottunk. 🙂

 

- Pákozdon voltunk a 3. osztályosokkal, a Pagony Vadasparkban. Ismerkedtünk a környék növény- és állatvilágával.🌹🌳🌿🌺🧚‍♀️🦆🐟🦗 A kilátóból gyönyörködtünk a panorámában. Megetettük majdnem az összes állatot. 🦌🐏🐐🦃🦚🐗... Lehetett ismerkedni a métázással, 🏏és persze a számháború sem maradt el. De a játszótéren is jól lehetett szórakozni. Ja, és nálunk az eső sem esett! (Picit se. )😃☀️

 


Galéria