Kedves érdeklődők!

A nevelő-oktató munka eszközei folyamatosan fejlődnek. Iskolánk fő céljai közé tartozik az innovatív, interaktív lehetőségek beépítése az oktatási folyamatba.   Ezek a modern interaktív eszközök többek között az iskolai robotok, az ismeretátadás nagyon újszerű és érdekes módját mutatják be.

Iskolánk három robottal gazdagodott az elmúlt évben (Bee-bot; Blue-bot, Scottie Go!). Mindhárom robot  egyszerű, gyerekbarát kivitelűek, könnyen programozhatóak. 

A február 12-én induló robotika szakkör várja mindazon diákokat, akik szeretnének megismerkedi a robotika világával, a matematikai algoritmikus gondolkodás lehetőségével, szeretnek rejtvényeket, és játékos feladatokat megoldani!

A robotokról bővebben:

A Bee-bot és a Blue-bot kitűnő eszközök a programozás alapjainak elsajátításához. Sokan nem is gondolnák, milyen elvonatkoztató képesség kell a Bee-bot megfelelő irányításához - és ezt már egészen kis kortól meg lehet tanítani a gyerekeknek. Nem véletlen, hogy a világ több,mint 60 országában használják az óvodai nevelésben és az alapfokú oktatásban is.

A Bee-Bot egy egyszerű és gyerekbarát kivitelű programozható játékrobot, mely tökéletes eszköz a tanítók és kisdiákok számára az irányok tanításához és gyakorlásához, illetve a programozás alapismereteinek játékos elsajátításához.

- a robotméhecske tetején található, nagy méretű, színes gombok segítségével programozható;
- 200 előre beprogramozott lépés megtételére képes;
- 90 fokos fordulatokat tud megtenni;
- az egyes lépések 15 cm nagyságúak;
- a lépések közt rövid szünetet tarthat, a program végén hangot ad és villogtatja a szemét;
- USB-n keresztül tölthető a beépített akkumulátora;
- A Bee-Bot felismerheti egy újabb Bee-Bot vagy Blue-Bot készüléket, és köszönhet.
- Alapértelmezett hangot fognak lejátszani, de saját felvételt is készíthetnek.

 

Fedezd fel a kódolás világát! Scottie Go!

A Scottie Go! egy fejlesztő játék, puzzle elemek és egy alkalmazás kombinációja, amely garantáltan elvarázsol mindenkit. Innovatív, interaktív, izgalmas:

 

A játék minden érzékszervet bevonva vezeti be a gyerekeket a programozás és logikus gondolkodás világába

Megmutatja, hogyan lehet összetett problémákat megoldani és csapatban dolgozni

A gyermekek felfedezhetik, hogy a technológiát a szórakozáson kívüli célok elérésére is használhatják.Fejleszti az analitikus gondolkodásmódot. Segíti az algoritmusok megértését.

A játék történetének főszereplője Scottie, a robot, aki űrhajójával a Földre zuhant, a hajó alkatrészei pedig szétszóródtak. A játékosoknak segíteniük kell Scottie-nak, hogy megjavíthassa hajóját és hazatérhessen. A hiányzó alkatrészeket az Iskolai változatban közel száz feladvány megoldásával lehet összegyűjteni, melyek egyre komolyabb kihívások elé állítják a kódoló játékosokat.

 

Lépj! Fordulj jobbra! Vedd fel! – ilyen és ehhez hasonló egyszerű utasítások megfelelő sorrendben történő végrehajtásával szerezheti meg Scottie a hiányzó alkatrészeket. Az utasításokat a játékosok adják a játék puzzle elemeinek megfelelő összeillesztésével, melyet csak be kell olvasni a mobileszközzel ,iskolai tablettel s ellenőrizni, hogy jó volt-e a kód.

(forrás: vigvari.hu/bee-bot; klett.hu)

 

Szeretettel várunk!

 

Sztrehószkiné Maklári Tímea informatika-matematika szakos tanár néni

 

Keresztesy-Mészáros Hajnalka tanító néni

 


Galéria


Dokumentumok

Plakát pdf.pdf